Hyppää pääsisältöön

Diabetes

Stellan lähihoitajat, kotisairaanhoitajat, jalkahoitajat ja kotilääkärit auttavat ihmisiä elämään diabeteksen kanssa. Jätä tietosi, niin otamme yhteyttä!

Diabetes ja sen hoito – Stellalta terveyspalvelut helposti kotiin

 
Diabetes eli tuttavallisesti sokeritauti on päivittäistä hoitoa vaativa pitkäaikaissairaus, jossa haima ei tuota tarpeeksi insuliinia tai insuliini vaikuttaa puutteellisesti.

Stellan terveyspalveluissa luotettavat hoitoalan ammattilaisemme osaavat luonnollisesti ottaa diabeteksen huomioon kaikissa työtehtävissään.

Autamme päivittäin satoja diabetesta sairastavia asiakkaita esimerkiksi näissä palveluissa:

Ammattilaisemme voivat huolehtia muun muassa diabeetikon tarvitseman insuliinin annostelusta ja jalkojen verenkierron virkistämisestä. Meillä on myös terveydenhoitoalan koulutuksen saaneita lastenhoitajia, jotka osaavat huolehtia diabetesta sairastavien lasten hoidosta.

Diabeetikolle määrättyjen lääkkeiden käyttö, terveellinen syöminen, painonhallinta, säännöllinen liikunta, riittävä uni sekä henkinen hyvinvointi ovat oleellisia diabeteksen hoidossa ja sen kanssa elämisessä. Myös suun terveydestä kannattaa huolehtia.

Insuliinin oikea annostelu on tärkeää

Insuliini on elintärkeä hormoni

Insuliini on ihmiselle elintärkeää, koska se säätelee sokerin ja rasvan käyttöä ja varastoitumista elimistössä sekä valkuaisaineiden eli proteiinien rakentumista.

Jos elimistössä ei ole riittävästi insuliinia, sokeri ei pääse verestä soluihin ja keho alkaa käyttää solujen energiaksi rasvakudoksesta vapautuvia rasvahappoja.

Se johtaa lopulta happomyrkytykseen eli ketoasidoosiin, joka on hengenvaarallinen tila.

Haluatko, että otamme yhteyttä?

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.