Hyppää pääsisältöön

Lastensuojelun avopalvelut

Ammattitaitoista apua lasten ja perheiden arkeen, kun lastensuojelun tukea tarvitaan.

Luotettavat lastensuojelun avohuollon palvelut

 
Stellan lastensuojelun avopalvelut tarjoavat kokeneiden ammattilaisten osaamisen kunnan lastensuojelun avohuollon asiakkaille.

Avohuoltoon kuuluu perhetyön, kotona tehtävän perhekuntoutuksen ja ammatillisen tukihenkilön palvelut.

  • Perhetyö – keskusteluapua ja tukea arjen toimintaan
  • Kotiin tehtävä perhekuntoutus – pitkäkestoista tukea perheille
  • Ammatillinen tukihenkilö – lapsen kanssa tehtävää tavoitteellista tukityötä

Avohuollon palveluihin pääsee kunnan sosiaalitoimen ja lastensuojelun työntekijöiden päätöksellä.

Autamme lapsiperheitä myös kunnan palvelusetelillä ja maksusitoumuksella. Lue lisää lapsiperheiden kotipalvelusta »
Lastensuojelun avohuolto autta perheitä arjessa

Perhetyö

Perhetyötä annetaan erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren kehityksen turvaamiseksi. Se on usein sekä psykososiaalista tukea että käytännön apua, esimerkiksi niin keskustelemista kuin erilaisissa arjen toiminnoissa auttamista.

Perhetyö on määritelmän mukaan hyvinvoinnin tukemista silloin, kun lapsi ja hänen perheensä tai lapsen hoidosta vastaava henkilö tarvitsevat ohjausta omien voimavarojen vahvistamiseksi ja keskinäisen vuorovaikutuksen parantamiseksi.

Kotiin tehtävä perhekuntoutus on kaikkien perheenjäsenten hyväksi

Kotona tehtävä perhekuntoutus

Perhekuntoutus on kotiin tuotavaa intensiivistä ja pitkäkestoista tukea, jota tarjotaan silloin kun perheessä on erityistä huolta vanhemmuudesta sekä lapsen kasvusta ja kehityksestä.

Perhekuntoutuksessa oleellista on perheen oma arkiympäristö ja koko perheen osallistuminen. Kuntoutuksen aikana perheenjäsenille tehdään yksilöllisiä tavoitteita, jotka tähtäävät turvallisen kotiympäristön luomiseen ja lasten kasvuolosuhteiden turvaamiseen.

Ammatillinen tukihenkilö tekee työtä lapsen tukemiseksi

Ammatillinen tukihenkilö

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on lapsen kanssa tehtävää suunnitelmallista ja tavoitteellista tukityötä. Se on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat aikuisen tukea, esimerkkiä ja ohjausta tai ovat syrjäytymisvaarassa.

Tukityö on käytännössä ohjauksellisia keskusteluita, sosiaalisten taitojen kehittämistä, koulunkäynnin tukemista, arjen tehtävien harjoittelemista sekä luovia ja toiminnallisia tapaamisia. Tukihenkilö on lastensuojelun ammattilainen.

Lastensuojelut avopalvelut Helsingissä

Lastensuojelu Helsingissä

Palvelemme helsinkiläisiä lastensuojelun avopalveluiden asiakkaita. Tiedotamme palveluidemme laajentamisesta muille paikkakunnille tällä sivulla.

Lue lastensuojelusta Helsingin kaupungin nettisivulla »

Haemme täydennystä kokeneiden ja koulutettujen ammattilaistemme joukkoon. Oletko itse tai tunnetko lastensuojelun ja lastenhoidon ammattilaisia?

Hae Stellalle lastensuojelun ja lastenhoidon ammattilaiseksi »

Ota yhteyttä!

Haluatko, että otamme yhteyttä? Täytä tietosi, niin palaamme asiaan!
 

”Jokainen perhe ja jokainen lapsi on erilainen”

Millainen on hyvä lastenhoitaja ja millainen työpaikka Stella lastenhoitajille on? Tässä tunnelmia lastenhoitajien askarteluillasta.

– Siinä vaaditaan minun mielestäni aika paljon sellaista intuitiota, että miten lähestyä. Siitä tietää, että on hyvä lastenhoitaja, sanoo Stellan lastenhoitaja Terttu Tirkkonen.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.