Hyppää pääsisältöön

Saattohoito kotona

Palvelu saatavissa seuraavilta paikkakunnilta: Pääkaupunkiseutu

Mitä saattohoito on?

Saattohoidon päämääränä on potilaan mahdollisimman hyvä elämänlaatu ja rauhallinen kuolema. Tavoitteena on hoitaa niin kipua kuin muitakin elämänlaatua heikentäviä fyysisiä tai psyykkisiä ongelmia. Tavoitteena on, että asiakas ja tämän läheiset voivat elää mahdollisimman hyvää arkea saattohoidon ajan.

 

Kun saattohoito tehdään kotona, on parantumattomasti sairaalla mahdollisuus osallistua kodin arkeen. Myös omaiset voivat osallistua hoitoon.

Kuinka saattohoito järjestetään kotona?

Stellan Kotisaattohoito sisältää kotihoidon, sairaanhoidon ja lääkärin palveluita – kaikki asiakkaan omassa kodissa toteutettuna. Hoitajamme ovat läsnä potilaan kotona ja huolehtivat esimerkiksi tämän hygieniasta, ravitsemuksesta sekä oireiden hoidosta. Kotiin tuodaan kaikki hoidon vaatima välineistö, kuten esimerkiksi suonensisäiseen lääkehoitoon tarvittavat välineet, sairaalavuode tai happirikastin.

Stellan hoitajat ja lääkäri tekevät tiivistä yhteistyötä, jolloin potilaan voinnin muutoksiin ja niiden hoitoon reagoidaan nopeasti. Erityisesti kivun hoidossa tämä on ensiarvoisen tärkeää.

Saattohoidossa myös omainen on tärkeä

Läheisen kuolemaan johtava sairaus koettelee myös omaisia. Omaisten huomioiminen onkin tärkeä osa työtämme. Tukeminen voi olla arjen apua ja välillä myös tukevaa olkapäätä ja empatiaa. Hyvässä saattohoidossa olemme läsnä myös omaisten elämässä.

Kun koti muuttuu hetkellisesti hoitopaikaksi, voi lyhytkin irtiotto auttaa omaista jaksamaan raskaassa tilanteessa. Kotoa voi poistua turvallisin mielin, kun tietää läheisen olevan Stellan hoitajan hyvässä hoidossa.

Lähdön jälkeen

Saattohoitopotilaan menehtyminen on raskas paikka omaisille. Stellan Kotisaattohoidossa hoitaja ottaa menehtymisen jälkeen yhteyttä lääkäriin, joka tulee paikalle toteamaan kuoleman. Lääkäri kirjoittaa kuolintodistuksen, luvan hautaamiseen sekä toimittaa todistuksen kuolemasta väestörekisteriin. Tarvittaessa hoitaja voi myös tilata vainajan kuljetuksen hautaustoimistoon. Kun hoitajamme huolehtivat käytännön asioista, omaiset voivat keskittyä rauhassa surutyön tekemiseen.

Ota yhteyttä lomakkeella tai kysy lisää numerosta 020 678 9788.

 

Ota yhteyttä

Haluan ensimmäisten joukossa Stellan parhaat tarjoukset ja ajankohtaiset vinkit sujuvampaan arkeen
Voit halutessasi koska tahansa peruuttaa tilauksen uutiskirjeen linkistä tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluummeLisätietoa: Stella Kotipalvelut Oy:n asiakasrekisteri ja suoramarkkinointirekisteri.