Hyppää pääsisältöön

Usein kysyttyä kotilääkäreistä

Kuinka nopeasti saan lääkärin kotiin?

Yleensä lääkärin saa kotikäynnille samana päivänä. Kotilääkärimme tekevät kotikäyntejä joka päivä 8–21, myös viikonloppuisin ja pyhinä. Lisäksi lääkärimme takapäivystävät ympärivuorokautisesti esimerkiksi kotisairaalapotilaiden tilanteen huononemisen varalta. Voit tilata lääkärin kotikäynnin verkossa tai puhelimitse.

 

Miten valmistaudun lääkärin saapumiseen?

Kotilääkärin saapumiseen ei tarvitse valmistautua mitenkään. Ajanvarauksen yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiselle annetut lisätiedot tilanteesta varmistavat, että lääkärillä on mukanaan tarvittavat hoitovälineet. Kotilääkäri soittaa sinulle tietäessään tarkan saapumisaikansa noin puoli tuntia ennen saapumistaan.

 

Miksi valita kotilääkäri?

Lääkärillä on riittävästi aikaa olla luonasi ja käydä läpi tilanteesi ja taustatiedot. Parempi yleiskuva potilaan tilanteesta takaa hoidon parhaan mahdollisen onnistumisen. Lääkärillä on yleisimmät päivystyslääkkeet mukana, joten yleensä voit saada lääkehoidon ensimmäisen annoksen heti. Jos et pääse itse hakemaan päivystyslääkevalikoiman ulkopuolista lääkettä apteekista, koitamme järjestää esimerkiksi sairaanhoitajan toimittamaan lääkkeet.

 

Voiko laboratoriokokeet ottaa kotona?

Tilanteesi mukaan lääkäri voi tilata näytteenoton kotiisi. Kun tulokset selviävät, hoitava lääkärisi soittaa ne sinulle, kertoo jatkohoito-ohjeet sekä aloittaa hoidon.

 

Mitä palvelu maksaa?

Meillä on käytössämme Kelan suorakorvaus, jonka jälkeen kustannus arkipäivisin on esimerkiksi 100 euroa. Hinta sisältää lääkärin matkat kotiin ja enintään 30 minuutin kotikäynnin. Esimerkiksi laboratoriokokeet, lausunnot ja injektiolääkkeet laskutetaan erikseen. Terveysneuvontamme voi antaa tarvittaessa tarkempaa arviota kustannuksista.

 

Saanko ruotsinkielistä palvelua halutessani?

Kyllä. Kotilääkärimme palvelevat molemmilla kotimaisilla kielillä.

 

Korvaako lapsen sairaskuluvakuutus kotilääkärin käynnin?

Suurin osa lasten sairaskuluvakuutuksista korvaa kotilääkärin käynnin. Kun tilaat lääkärin kotiin, vältyt matkaamasta sairaan lapsen kanssa ja altistumista muille taudinaiheuttajille.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.