Hyppää pääsisältöön

Usein kysyttyä kotisiivouksesta ja kodinhoidosta

Ovatko siivoojat ja kodinhoitajat perehdytetty ja koulutettu tehtäviinsä?

Kyllä, siivoojamme ja kodinhoitajamme saavat perusteellisen perehdyttämiskoulutuksen tehtäviinsä. Lisäksi palvelupäällikkömme ja palveluohjaajamme valvovat työn laatua ja toimivat tarvittaessa työnohjaajina.
 

Tarvitseeko minun olla kotona kun siivooja tulee?

Ei tarvitse, sillä voitte luovuttaa avaimenne kirjallista luovutustodistusta vastaan. Luotettava kodinhoitajamme voi tehdä työnsä sillä aikaa, kun olette työssä tai harrastusten parissa.
 

Käykö kotonani aina sama kodinhoitaja?

Tähän pyrimme, mutta luonnollisesti palveluun tulee välillä muutoksia esimerkiksi työntekijöidemme muuttaessa paikkakunnalta toiselle. Palvelumme jatkuu aina keskeytyksettä, ja kaikki kodinhoitajamme ovat työnsä osaavia ja luotettavia. Heidän taustansa on tarkistettu ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Kunnioitamme asiakkaittemme kotia ja yksityisyyttä.
 

Entä jos jotain sattuu esimerkiksi siivouksen yhteydessä?

Henkilökuntamme on vakuutettu, ja asiakaskoteja varten olemme ottaneet vastuuvakuutuksen.
 

Mitä kaikkea palvelunne sisältää?

Suunnittelemme palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaan, ja siksi ennen palvelun aloittamista teemme asiakkaan kanssa tarkan kodinhoitosuunnitelman. Poikkeuksena Stella Simppeli -palvelumalli, jossa kodinhoitajamme valitsee suoritettavat työtehtävät asiakkaan puolesta. Pääasiassa asiakkaamme tilaavat kotiinsa säännöllisen siivouksen lisäksi vaatehuoltoa, vuodehuoltoa ja ikkunanpesua. Kodinhoitajan tehtävät ja käyntitiheys sovitaan aina asiakasperheen tilanteiden ja toiveiden mukaan. Tarvittaessa kodinhoitajamme käyvät myös kaupassa tai laittavat koulusta tulevalle lapselle välipalaa.
 

Pitääkö meillä olla omat siivousvälineet?

Kyllä. Käytämme siivoustyössä asiakkaan omia siivousvälineitä ja puhdistusaineita siksi, että haluamme estää bakteerien ja muiden epäpuhtauksien kulkeutumisen kodista toiseen. Ikkunanpesua varten tuomme omat välineemme. Kotisiivousta varten tarvittavat välineet ovat:

  • Pölynimuri, varapölypussit + tarvittavat suulakkeet
  • WC-harja
  • Levykehysmoppi tai lattiakuivain + lattiapyyhe
  • Sanko
  • Mikrokuituisia siivousliinoja (5–6 kpl)
  • Yleispuhdistusaine
  • WC:n puhdistusaine
  • Lattian puhdistusaine
     

Paljonko palvelu maksaa?

Palvelumme hinnoittelu perustuu tuntiveloitukseen. Säännölliseen palveluun käytettävä aika ja käyntirytmi sovitaan ennen palvelun aloittamista. Voit vähentää 50 % palvelumme arvonlisäverollisesta hinnasta verotuksessasi kotitalousvähennyksellä. Lähetämme yksityisasiakkaillemme helmikuussa koonnin edellisen vuoden laskutuksesta verotuksen kotitalousvähennystä varten. Minimityöaikamme on 3 tuntia per käynti.
 

Voiko yritys hankkia työntekijöilleen kodinhoitopalveluja?

Kyllä voi! Yrityksille siivous- ja kodinhoitopalvelu ei toistaiseksi ole verovähennyskelpoinen.
 

Voinko muuttaa siivouspäivää ennalta sovitusta?

Kodinhoitajan käyntipäivää voi muuttaa joustavasti 5 työpäivää ennen sovittua aikaa näiden sivujen kautta, asiakaskäyttöliittymästä tai soittamalla asiakaspalveluumme.
 

Miten saamme omaa kotiamme koskevan työarvion?

Kutsumalla Stellan asiakaspalvelijan kotiinne. Hän tekee teille maksuttoman kotisiivoussuunnitelman, joka ei velvoita teitä palvelun tilaamiseen. Voit arvioida käytettävän ajan ja hinnan myös verkkosivujemme palvelusivuilla palvelukohtaisesti.
 

Voiko palvelujanne hankkia kertaluontoisesti?

Kyllä voi! Teemme säännöllisten siivousten lisäksi myös kertakäyntejä, kuten yksittäisiä kausi- ja erikoissiivouksia sekä ikkunanpesuja. Palvelemme myös senioreja kotiaskareissa ja erilaisissa asioinneissa. Lahjakortillamme voitte ostaa kertapalveluja läheisillenne ja tuttavillenne, joita haluatte ilahduttaa arkea helpottavalla lahjalla.
 

Minulla käy kotisiivooja säännöllisesti, milloin siivoja tulee seuraavan kerran?

Näet helpoiten seuraavan siivouksen ajankohdan asiakaskäyttöliittymästämme, jossa voit tarkastella ja hallinnoida omia palveluitasi. Jos olet sopimusasiakas ja sinulla ei ole vielä tunnuksia asiakaskäyttöliittymään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 

Milloin saan laskun tilaamastani palvelusta?

Laskutamme aina edellisviikon perjantaihin mennessä tehdyt vuorot seuraavan viikon tiistaina. Kertasiivousasiakkaana saat laskun aina seuraavan viikon tiistaina ja sopimusasiakkaana kun kaikki kuukauden vuorot on tehty.
 

Lue lisää siivouspalveluistamme »

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.