Hyppää pääsisältöön

Usein kysyttyä lastenhoidosta

Käykö luonamme aina sama hoitaja?

Koetamme aina järjestää hoitajaksi saman tutun hoitajan, mutta emme voi taata, että toivottu lastenhoitaja on vapaana haluttuna hetkenä. Kaikki lastenhoitajamme ovat kuitenkin kokeneita, ja voit huoletta jättää lapsesi heidän hoitoonsa.
 

Mistä tiedän että lapseni on turvallisessa hoidossa?

Hoitohenkilökuntamme koostuu muun muassa lastenhoitajista, lähihoitajista, terveydenhoitajista ja alan opiskelijoista. Hoitajamme ovat täysi-ikäisiä, motivoituneita ja ylpeitä alan ammattilaisia, ja heiltä vaaditaan kokemusta kaikenikäisten lasten hoitamisesta. Lisäksi hoitajiemme taustat tarkistetaan huolella rikosrekisteriotetta myöten, ja heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Valvomme palvelumme laatua säännöllisesti asiakaspalautetta seuraamalla. Vastuuvakuutuksemme kattaa lastenhoitopalvelut.
 

Tarvitseeko lastenhoitajalle varata esimerkiksi ateriat kotiin?

Ei tarvitse. Riittää, kun hoidettavalle lapselle on kotiin varattuna kaikki tarpeellinen.
 

Miten sairaan lapsen hoitopalvelu toimii, ja mitä sairauksia se koskee?

Sairaan lapsen hoitopalvelu on tarkoitettu auttamaan yrityksen työntekijöitä, kun lapsi tarvitsee hoitoa kotona ja vanhempia tarvitaan työpaikalla. Työnantaja tekee kanssamme sopimuksen hoitopalvelusta, minkä jälkeen työntekijät voivat tarvitessaan tilata lastenhoitajamme kotiin lapsen luo. Palveluamme voi käyttää, kun kyseessä on tavanomainen, akuutti lapsen sairastuminen, poikkeuksena noro- ja rotaviruksen aiheuttamat vatsataudit.
 

Mitä kaikkea lastenhoitaja käytännössä tekee kun lapsi sairastuu?

Lastenhoitajan päätehtävä on hoitaa sairasta lasta vanhempien ohjeiden mukaan. Hän käy saapuessaan läpi päivän rutiinit ja keskittyy lapsen hoitamiseen. Lähtiessään hän raportoi päivän tapahtumat sekä suullisesti että kirjallisesti lapsen vanhemmille. Hoitajamme valmistavat lapselle myös ruoan vanhempien niin toivoessa. Siivous tai muut kodinhoitotyöt eivät kuulu sairasta lasta hoitavan lastenhoitajan tehtäviin, mutta kuitenkin hän huolehtii siitä, että koti on yhtä siistissä kunnossa hänen lähtiessään kuin se oli hänen saapuessaan.
 

Entä jos perheessä on useampi lapsi sairaana samanaikaisesti?

Yksi lastenhoitaja hoitaa enintään kolmea saman perheen sairasta lasta kerrallaan kotona.
 

Voiko terve sisar jäädä kotiin?

Mielellään ei, jotta sairaana oleva lapsi saa riittävän hoidon ja huomion. Lisäksi laki yritysten työntekijöilleen järjestämästä lastenhoidon verovapaudesta koskee vain sairaana olevaa lasta.
 

Miten toimin kun lapseni sairastuu ja tarvitsee hoitoa?

Soita meille tai tee tilaus verkkosivujemme kautta. Lastenhoitajamme tulee kotiisi jo muutaman tunnin tai viimeistään vuorokauden varoitusajalla. Lastenhoidon tilauksen voit tehdä arkisin klo 7.30–21.00 välillä , lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00–21.00. Muina aikoina voit jättää viestin päivystysnumeromme vastaajaan. Lastenhoitajamme ovat lapsen luona tarvittaessa ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Minimiaika lapsen kanssa on 4 tuntia. Tilauksen käsittelyä helpottaa, jos täytät etukäteen näillä sivuilla olevan perustietolomakkeen. Kun saamme etukäteen tiedot lapsen ruokailutottumuksista, mahdollisista allergioista, perheen lemmikkieläimistä ynnä muista, lastenhoitajamme ovat paremmin valmistuneita hoitamaan lasta.
 

Mitä sairaan lapsen hoitopalvelu maksaa?

Normaalisti työnantaja maksaa palvelun, jolloin se on työntekijöille maksuton. Yritykselle palvelun kustannukset ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia verotuksessa.
 

Saako sairaan lapsen hoitopalvelua myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella?

Palvelu toimii tällä hetkellä koko pääkaupunkiseudulla ja tarvittaessa pidemmälläkin, Tampereella ja sen lähikunnissa sekä Turussa ja sen lähikunnissa. Kehä III:n ulkopuolella olevaan lastenhoidon hoitoveloitukseen lisätään matkakustannukset ja matka-aika. Samoin matkakustannukset veloitetaan Tampereen ja Turun rajojen ulkopuolella oleviin lastenhoidon tilauksiin.
 

Voiko yritys tarjota sairaan lapsen hoidon vain osalle henkilökuntaa?

Kyllä voi.
 

Kuinka monta päivää lastenhoitopalvelua voi kerrallaan käyttää verottomana?

Yritys voi kustantaa lastenhoitopalvelun työntekijälleen verotta niin moneksi päiväksi kuin työntekijällä itsellään on työehtosopimuksen perusteella oikeus hoitaa lastaan. Yleensä tämä aika vaihtelee 2–4 päivään (per lapsi per sairaus) ja koskee alle 10-vuotiaita lapsia.
 

Katso kaikki lastenhoidon palvelumme »

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.