Hyppää pääsisältöön

Miksi kodin siivous kannattaa ostaa ammattilaiselta?

12.19.2017 Ideat

Kotisiivouksen ammattilainen säilyttää kodin arvon

Kotisiivous ei ole poikkeus: myös siivouksessa lopputulos on parempi ammattilaisen tekemänä, kirjoittaa Stellan kotisiivouksen myyntipäällikkö Caroliina Suvanto.

"Miksi kotisiivous kannattaa ostaa ammattilaiselta?" kuuluu kysymys, ja näin kuuluu vastaus: kotisiivous kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi, jotta nurkat eivät lähde pyöristymään ja kodin arvo säilyy.

Ammattilaisen tekemän siivouksen jälkeen koti pysyy siistinä pidempään. Ammattilainen varmistaa työnsä pitkäkestoisen ja laadukkaan jäljen oikealla työjärjestyksellä sekä asianmukaisilla työtavoilla. On tärkeää, että sovittaviin työtehtäviin varataan riittävä ja oikein mitoitettu työaika.

Kodinhoitajan työtehtävälista sovitetaan aina siivottavan kodin ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Säännölliseen kotisiivoukseen sisällytetään usein ylläpitosiivouksen työt kuten lattioiden puhdistus, WC- ja kylpyhuonetilojen siivous, keittiön puhdistus ja lakanoiden vaihto.

Tutustu Stellan kotisiivouspalveluun ja tilaa ilmainen suunnittelukäynti täältä »

Harvemmin toistuviksi töiksi sovitaan usein esimerkiksi saunan pesu, lattiakaivojen pesu, tuuletusventtiileiden puhdistus ja uunin pesu.

Lisäksi tehtävälistalla voi olla myös erikseen sovittavia töitä, joita kodinhoitaja tekee aina kun asiakas toivoo tai muuten on tarpeen. Sellainen työ voi olla esimerkiksi silitys, pyykinpesu tai kuivan pyykin viikkaus.

Entä tarvitsetko apua pakastimen sulatukseen tai uunin pesuun? Talvivaatteiden hakuun vinttivarastosta ja niiden tuulettamiseen? Jouluverhojen silitykseen ja ripustamiseen? Autamme mielellämme niissä tehtävissä, jotka ovat omassa arjessasi jäämässä muuten vähemmälle huomiolle tai ehkä jopa kokonaan tekemättä.

Työtehtävien listan voi päivittää milloin tahansa.

Muista: Stellan kodinhoitajia varten ei tarvitse siivota, sillä heillä on ammattilaisen siivoussilmää

Yksi harhaluulo on, että kotona pitäisi siivoojaa varten olla aina tavarat järjestyksessä. Ei suinkaan!

Lelut saattavat olla lattialla, vuoteet ehkä sijaamatta ja keittiössä tököttää keskeneräinen piparkakkutaloprojekti. Ei hätää – kodinhoitajasi pitää kodistasi huolta kokonaisvaltaisesti toimimalla aina tilanteen mukaan.

Jollakin käynnillä aikaa vie Legojen lelulaatikkoon kerääminen, toisella kertaa ehkä koiran keittiöön levittämän roskapussin siivoaminen. Seuraavalla käynnillä taas on saatettu varata aikaa silittämiseen, mutta silitettävää pyykkiä ei olekaan, joten kodinhoitajan on mahdollista tehdä tällä käynnillä vaikkapa keittiön siivous normaalia ylläpitosiivousta perusteellisemmin.

Kannustamme kodinhoitajiamme omatoimisuuteen ja ennen kaikkea rohkaisemme heitä käyttämään ammattilaisen siivoussilmää.

Muista että saat kotisiivouspalveluista kotitalousvähennyksen! Lue kotitalousvähennyksen usein kysytyt kysymykset »

Caroliina Suvanto
Myyntipäällikkö
Stella Kotipalvelut

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.