Hyppää pääsisältöön

Lisää aikaa ja vähemmän stressiä – niitäkin työnantaja voi tarjota

06.27.2018 Ideat

Työnantaja voi tarjota lisää aikaa ja vähemmän stressiä

 

Usein aikaa on liian vähän ja stressiä liiaksikin, mutta voisiko vaakaa kallistaa reilusti toiseen suuntaan?

Monilla työpaikoilla työnantaja on jo herännyt ajatukseen, että kun työntekijää auttaa elämään parempaa arkea, häntä auttaa samalla onnistumaan töissään paremmin.

Lapsiperheiden tavallisessakin arjessa aikuisille kiirettä aiheuttavat lasten päivähoito ja harrastukset, ja lapsen sairastuessa kaikki mutkistuu entisestään.

Siksi moni yritys on alkanut tarjota työsuhde-etuna sairaan lapsen hoitoa.

– Yrityksissä on huomattu, että kun työntekijöille antaa mahdollisuuden tilata tarvittaessa lastenhoitaja hoitamaan sairastavaa lasta, kotona perheiden arki sujuu paremmin ja töissä projektit valmistuvat nopeammin, sanoo Stellan lastenhoidon palveluista vastaava johtaja Juhani Kenttälä.
 

Juhani Kenttälä

Henkilökunnan arvostama mahdollisuus

Kun työntekijällä on mahdollisuus tilata kokenut ja koulutettu lastenhoitaja huolehtimaan lapsen toipumisesta, hän voi suunnitella itse työnsä ja hoitaa haluamansa työt aikataulun mukaan. Se on tärkeää varsinkin projektiluontoisessa työssä.

– Meillä palaute on ollut todella positiivista, ja palvelua on arvostettu, vaikkei sitä välttämättä olisi käytettykään, kertoo IT-talo Futuricen HR-koordinaattori Katja Kainulainen.

 

Futuricen lisäksi Stellalla on asiakkaana yli 600 muuta yritystä, jotka tarjoavat työntekijöilleen sairaan lapsen hoitoa. Yksi niistä on toinen IT-talo, Solita.

– Meillä henkilöstö lähti pyytämään, että saisimmeko Stellan mukaan, koska heidän kanssaan homma on toiminut aina niin erinomaisesti. Tällä hetkellä voin sanoa, että suosittelen sairaan lapsen hoitoa aivan kaikille, sanoo HRD Manager Teemu Sevon.
 

Ei kiinteitä kuluja – lasku vain lastenhoidosta

Sairaan lapsen hoitopalvelu on helppo ja yksinkertainen palvelu: yritys maksaa vain työntekijöidensä tilaamista lastenhoidoista, ja kustannukset ovat yritykselle vähennyskelpoisia. Palvelussa ei ole liittymismaksua eikä kiinteitä kuluja.

– Palvelumme voi ottaa käyttöön nopeasti, ja laskutamme vain lastenhoidosta. Toimimme nopealla varoitusajalla, joten lastenhoidon voi tilata vaikka samalle päivälle ja hyvällä toimitusvarmuudella. Nykyaikaiset yritykset tarvitsevat nykyaikaista palvelua, ja sitä me haluamme tarjota, lupaa Juhani Kenttälä.

– Sairastapausten lisäksi voimme järjestää työntekijöiden lapsille myös tekemistä koulun ja päiväkotien lomien ajaksi. Tämän kesän kesäleireistä on tullut hyvää palautetta niin lapsilta kuin aikuisilta, joten valmistaudumme jo syysloman tarpeisiin leirejä ja lapsiparkkeja järjestämällä, Kenttälä päättää.
 

Näin otat käyttöön sairaan lapsen hoitopalvelun

… kun haluat tarjota sen yrityksesi työntekijöille:

  1. Ota yhteyttä tai varaa soittoaika Elina Biströmille.
  2. Elina sopii kanssasi yksityiskohdista ja allekirjoitatte palvelusopimuksen.
  3. Työntekijäsi voivat alkaa käyttää palvelua.

… kun olet tilaamassa lastenhoitajaa ensimmäisen kerran:

  1. Jos haluat nopeuttaa tilaamista, täytä lastenhoidon perustietolomake. Voit myös hypätä tämän kohdan yli.
  2. Soita asiakaspalveluumme 020 768 9788 ja tilaa lastenhoito haluamallesi ajalle.

 

Suosittu työsuhde-etu ilman kiinteitä kuluja

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.