Hyppää pääsisältöön

Fysioterapia ja kuntoutus

Kotikäynnit tukevat kuntoutumista ja pitävät vetreänä. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Fysioterapia ja kuntoutus helposti kotiin

 
Onko sinulla ongelmia liikkumisessa tai tarvitset kuntoutusta loukkaantumisen tai leikkauksen jälkeen? Fysioterapia edistää toimintakykyä, liikkumista ja omatoimisuutta.

Fysioterapeuttimme tekee sinulle yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen toimintakyvyn kartoituksen ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelman ja ohjeet. Teemme kartoituksen kotonasi, jotta voimme ottaa huomioon elinympäristösi. Kotona annettu fysioterapia yhdistää hoidon tehokkaasti omaan arkeen.

Fysioterapiamme voi sisältää:

  • ohjausta ja neuvontaa
  • tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaa
  • terapeuttista harjoittelua
  • manuaalista terapiaa
  • lymfaterapiaa
  • tukisukkien mittaamista ja tilaamista
  • fyysisen toimintakyvyn testaamista
  • leikkauksen jälkeen kuntouttamista
  • hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoitamista

Asutko Päijät-Hämeessä? Lahden seudulla palveluitamme ovat myös neurologinen fysioterapia ja hieronta sekä vesiliikunnan, saliliikunnan ja PhysioPilateksen ryhmät. Lue lisää Lahden fysioterapiakeskuksesta »

Olemme erikoistuneet ikäihmisten fysioterapiaan, mutta palvelemme kattavasti kaikenikäisiä asiakkaita heidän omissa kodeissaan. Arvioimme myös apuvälineiden tarpeen ja avustamme niiden hankinnassa.

Fysioterapian saa helposti kotiin

Kotiin tuotavan fysioterapian hinnat alkaen

Pääkaupunkiseutu 94 €/h
Tampereen seutu 69 €/h
Lahden seutu 43 € / 30 min + 18 €/käynti

Lahdessa palvelemme myös fysioterapiakeskuksessa.

Lääkärin lähetteellä hinnoista saa Kela-korvauksen. Fysioterapian voi maksaa myös Lotta Svärd Säätiön myöntämällä maksusitoumuksella.

Fysioterapia kotona edistää toimintakykyä ja kotona pärjäämistä

Miksi fysioterapia kannattaa tilata kotiin?

Omassa kodissa tehtynä fysioterapialla on erityinen merkitys. Asiakkaan kotioloissa fysioterapeutti voi suunnitella fysioterapian asiakkaan arkielämään vaikuttavan ympäristön mukaan ja sitä hyödyntäen.

– Kotona saattaa olla esimerkiksi portaita, kynnyksiä tai vaikka maton reunuksia, jotka voivat vaikeuttaa liikkumista. Fysioterapeutin kanssa niissäkin voi harjoitella turvallisesti, ja esimerkiksi portaiden nousu on erinomainen tapa vahvistaa jalkojen lihasvoimaa. Myös tuolit ja keittiön tasot voivat olla helposti otettavissa osaksi arjen harjoittelua, sanoo Stellan vastaava fysioterapeutti Anu Ravanne.

Kotona tehtävä fysioterapia hyödyttää kaikenikäisiä asiakkaita, mutta erityistä hyötyä siitä on ikäihmisille.

– Ikäihmisillä harjoittelussa ei keskitytä koskaan vain yhteen, tiettyyn asiaan, vaan otetaan huomioon koko ihminen ja hänen toimintakykynsä onnellisemman elämän mahdollistamiseksi, Anu kertoo.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Stellan terveyspalveluilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu

 

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.