Hyppää pääsisältöön

Kotisairaala

Haluatko lisätietoa kotisairaalasta? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Oikeat sairaalapalvelut omassa kodissa

Stella Kotisairaalassa tuomme hoidon turvallisesti kotiisi. Hoidamme sinua samalla tavalla kuin sairaalan vuodeosaston seinien sisällä. Kotisairaalassamme voimme tehdä esimerkiksi diagnostiikkaa seuraamalla muun muassa sokeritasapainoa, sydämen rytmihäiriöiden esiintymistä tai vaikkapa verenpaineen vuorokausivaihteluita pidemmän ajanjakson aikana.

Kotisairaalassa voidaan hoitaa hyvin erilaisia sairauksia akuuteista infektioista kroonisiin sairauksiin, kuukausien hoitojaksoista yksittäisiin päiviin. Nimeämme hoitoosi lääkärin, joka käy päivittäin läpi tilanteesi ja ohjaa Kotisairaalan hoitoa. Hoidosta vastaavalla lääkärillä on aina aikaa sinulle kokonaisvaltaisesti ja tarvittaessa hän konsultoi spesialisteja. Kotisairaalamme hoitajat ovat kaikki kokeneita alan ammattilaisia, joita koulutetaan säännöllisesti. Kotisairaalan toiminnasta vastaa ylilääkäri Markus Huotari muiden lääkäriemme kanssa.

Kotisairaalahoidon hinta vaihtelee hoidon tarpeesta riippuen. Tavanomaisimmissa tapauksissa se on noin 200–400 euroa vuorokaudessa, sisältäen esimerkiksi hoitavan lääkärin ja hoitajan kotikäynnit, lääkkeet sekä laboratoriokokeet.

Kotisairaalahoito tutkitusti lyhentää sairaanhoidon tarvetta, nopeuttaa normaalielämään palaamista ja vähentää komplikaatioita.

Voimme myös järjestää kotiin hoitovälineet tai autamme niiden hankkimisessa. Kauttamme voit vuokrata esimerkiksi sairaalasängyn, happirikastimen, tippatelineen ja imulaitteen tai hankkia erilaisia hygienia- ja hoitotarvikkeita.

Kotisairaalapalvelumme on saatavilla pääkaupunkiseudulla.

Jäikö jokin mietittymään? Lue usein kysytyt kysymyksemme »

Tippaletku

Kotisairaalassa hoidamme muun muassa: 

  • Suonensisäiset neste-, lääke- ja ravitsemushoidot
  • Palliatiiviset tai saattohoitopotilaat ja tarvittaessa päivystykselliset saattohoitopäätökset
  • Kipupumppu- tai muun kipulääkityksen toteutuksen lääkärin valvonnassa 
  • Verituotteiden annon
  • Tehostetun haavahoidon
  • Leikkausten jälkihoidon

 

Ota yhteyttä kotisairaalaan liittyen

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.