Hyppää pääsisältöön

Punkkirokote kotonasi

Voit ottaa rokotteen nyt kätevästi kotona – vaikka koko perheelle tai työpaikalla! Jätä yhteystietosi niin varaamme ajan.

Punkkirokotus kotona

Ota TBE-rokote nyt kotonasi hintaan 59 € per annos (normaalisti 65 €/annos). Sairaanhoitajamme tulee kotiisi antamaan rokotteen varaamanasi aikana. Samalla kerralla annetut TBE-rokotteet perheenjäsenillesi saat hintaan 45 €/annos. Tilaa rokote lähettämällä tekstiviesti PUNKKI numeroon 050 902 3509 tai soittamalla numeroon 010 633 8585.

Kuinka rokotesuoja toimii?

Aikuiset ja lapset rokotetaan kolmesti perussuojan aikaansaamiseksi. Täysi suoja puutiaisaivokuumetta vastaan muodostuu kahden viikon kuluttua toisen rokoteannoksen saamisesta.

Toinen rokote voidaan ottaa 1–3 kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Tarvittaessa toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon päästä ensimmäisestä rokotteesta. Kolmas rokoteannos tulee ottaa 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Ensimmäinen tehosteannos suositellaan otettavaksi kolmen vuoden kuluttua. Kolmella ensimmäisellä rokotteella hankittua perussuojaa ei siis tarvitse toistaa vuosittain. Ensimmäisen tehosteannoksen jälkeen rokotus suositellaan toistettavaksi viiden vuoden välein.

Suomessa puutiaisaivokuumetta esiintyy etenkin rannikko- ja saaristoalueilla

Kenen kannattaa hankkia rokote?

Rokotetta suositellaan henkilöille, jotka oleskelevat alueilla joilla puutiaisaivokuumeen esiintymistiheys on merkittävä. Tällaisia alueita Suomessa ovat erityisesti saaristo- ja rannikkoalueet. Rokote suojaa myös matkailijaa, sillä puutiaisaivokuumetta esiintyy paljon Baltian maissa ja Keski-Euroopassa.

Puutiaisaivokuume aiheuttaa hankalimpia oireita ikääntyneillä, kun taas aivan pienillä lapsilla oireet jäävät usein lieviksi. Rokote voidaan antaa lapsille jo 1-vuotiaasta alkaen. Ikääntyneille, riskialueilla oleskeleville suositellaan perussuojan jälkeisen tehosterokotteen ottamista aina kolmen vuoden välein.

TBE-rokotetta ei tule antaa alle vuoden ikäisille lapsille eikä henkilöille, jotka ovat aiemmin saaneet TBE-rokotteesta vakavan allergisen reaktion. Kuumeisen infektion aikana rokotteen ottamista kannattaa siirtää.

Kananmuna-allergia ei ole este rokotteen ottamiselle. TBE-rokotteen annosruiskussa on lateksikumia, mikä tulee huomioida lateksiallergiasta kärsivillä.

Punkki

Mitä muuta kannattaa huomioida?

TBE-rokote ei suojaa punkin puremalta eikä puutiaisten levittämältä borrelioosilta. Borrelioosi hoituu yleensä tehokkaasti antibioottihoidolla, mutta tartunnan toteamisessa helpottaa, jos tietää tulleensa punkin puraisemaksi.

Riskialueilla liikkuessa on hyvä rokotteesta huolimatta muistaa tarkistaa iho säännöllisesti punkin puremien varalta.

Lue lisää TBE-rokotteesta ja puutiaisaivokuumeesta THL:n sivustolta »

Tilaa rokotus helposti täyttämällä lomake

  • Täytä lomake, niin otamme yhteyttä!
  • Voimme hoitaa samalla myös muut tarvittavat rokotukset
  • Jäikö kysyttävää? Soita asiakaspalveluumme 010 633 8585

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.