Hyppää pääsisältöön

Saattohoito kotona

Haluatko lisätietoa saattohoidosta? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Arvokas ja lämmin saattohoito kotona

Kun saattohoito tehdään kotona, on parantumattomasti sairaalla mahdollisuus osallistua kodin arkeen. Myös omaiset voivat osallistua hoitoon.
 

Kuinka hyvä saattohoito järjestetään kotona?

Stellan kotisaattohoito sisältää kotihoidon, sairaanhoidon ja lääkärin palveluita – kaikki asiakkaan omassa kodissa toteutettuna. Hoitajamme ovat läsnä potilaan kotona ja huolehtivat esimerkiksi hygieniasta, ravitsemuksesta sekä oireiden hoidosta. Kotiin tuodaan kaikki hoidon vaatima välineistö, kuten suonensisäiseen lääkehoitoon tarvittavat välineet, sairaalavuode tai happirikastin.

Stellan hoitajat ja lääkäri tekevät tiivistä yhteistyötä, jolloin potilaan voinnin muutoksiin ja niiden hoitoon reagoidaan nopeasti. Erityisesti kivun hoidossa tämä on ensiarvoisen tärkeää.
 

Saattohoidossa myös omainen on tärkeä

Läheisen kuolemaan johtava sairaus koettelee myös omaisia. Omaisten huomioiminen onkin tärkeä osa työtämme. Tukeminen voi olla arjen apua ja välillä myös tukevaa olkapäätä ja empatiaa. Olemme läsnä myös omaisten elämässä.

Kun koti muuttuu hetkellisesti hoitopaikaksi, voi lyhytkin irtiotto auttaa omaista jaksamaan raskaassa tilanteessa. Kotoa voi poistua turvallisin mielin, kun tietää läheisen olevan Stellan hoitajan hyvässä hoidossa.
 

Lähdön jälkeen

Saattohoitopotilaan menehtyminen on omaisille raskasta. Stellan kotisaattohoidossa hoitaja ottaa menehtymisen jälkeen yhteyttä lääkäriin, joka tulee paikalle toteamaan kuoleman. Lääkäri kirjoittaa kuolintodistuksen, luvan hautaamiseen sekä toimittaa todistuksen kuolemasta väestörekisteriin. Tarvittaessa hoitaja voi myös tilata vainajan kuljetuksen hautaustoimistoon. Kun hoitajamme huolehtivat käytännön asioista, omaiset voivat keskittyä rauhassa surutyön tekemiseen.
 

Jätä yhteydenottopyyntö tämän sivun lomakkeella tai kysy lisätietoja terveysneuvonnastamme 010 633 8585. Voit myös ladata Stellan terveyspalveluiden esitteen (pdf).

 

 

 

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.