Hyppää pääsisältöön

Näin valitset sopivan välin säännöllisille siivouksille

11.14.2018 Artikkelit

Kerran, kaksi vai neljä kertaa kuussa? Näin siivouspalvelu kannattaa jaksottaa

 
Kun tilaa säännöllisen kotisiivouksen, kuinka usein siivous kannattaa tehdä? Joka viikko? Joka toinen viikko? Joka neljäs viikko? Kysyimme asiaa Stellan asiantuntijalta.

Teija Peltomäki

– Siivousta ostettaessa kannattaa miettiä, minkälainen oma koti on, miten siellä elää nyt ja miten siellä haluaa elää, sanoo Stellan kotisiivouksen palveluesimies Teija Peltomäki, joka yhdessä kollegoidensa kanssa vastaa pääkaupunkiseudulla satojen kotien siivouksesta.

Stellan säännöllisen kotisiivouksen asiakkaat tilaavat siivouskäynnin omien toiveidensa ja tarpeidensa mukaan joka viikoksi, joka toiseksi viikoksi tai joka neljänneksi viikoksi. Käymme tässä läpi, miten siivousten jaksotukset eroavat toisistaan.
 

Siivous joka neljäs viikko – ”vähän isompi perussiivous”

Kun ammattilainen käy tekemässä siivouksen joka neljäs viikko, siivous on tavallista ylläpitosiivousta suurempi.

– Neljän viikon välein tehtävä kunnollinen ammattisiivous riittää pitkälle, jos asiakas siivoaa välillä itsekin. Tämä sopii perheelle, jossa arki rullaa ja kiireidenkin keskellä joku jaksaa aina tarttua imuriin ja pesaista vähän vessaa, Teija sanoo.

– Asiakkaan ei tarvitse itse varsinaisesti ahkeroida, sillä ammattilaisen siivouksen avulla kodin materiaalit pysyvät hyvänä ja arvo säilyy.

Esimerkiksi 80–100 neliön kodissa tällainen siivous kestää keskimäärin 4–5 tuntia. Jos kotona on kissoja tai koiria tai paljon koriste-esineitä, siivous kestää pitempäänkin.
 

Siivous joka toinen viikko – ”ylläpitosiivous riittää”

Kahden viikon välein ammattilaisen siivouksessa tehdään paljon samoja asioita kuin neljänkin viikon välein, mutta nopeammin ja helpommin, kun ei tarvitse tehdä perusteellista perussiivousta vaan ylläpitosiivous riittää.

– Kun ammattilainen siivoaa joka toinen viikko, pinnat eivät pääse välillä pinttymään ja koti pysyy paremmin siistinä, Teija kertoo.

– Asiakkaalle jää itsellekin tekemistä kuten eteisen imuroimista pikkukivistä ja keittiön pintojen läpikäymistä, mutta kodinhoitajan huolehdittavaksi voi jättää monta asiaa.

Tällainen siivous kestää 80–100 neliön kodissa keskimäärin 3–4 tuntia.
 

Siivous joka viikko – ”ei tarvitse tarttua imuriin itse”

Jos tilaa säännöllisen siivouspalvelun joka viikoksi, ei imuriin tarvitse tarttua itse kuin vahinkojen jälkiä siivotessa. Näin lupaa Teija Peltomäki.

– Kun kotona käy kodinhoitaja kerran viikossa, itse ei tarvitse siivota käytännössä ollenkaan. Koti pysyy koko ajan siistinä, jos vain laittaa käyttämänsä tavarat käytön jälkeen omalle paikalleen, astiat tiskikoneeseen ja ruoat jääkaappiin.

– Uudet asiakkaat usein sanovat, että viikoittainen siivous vähentää riitelyä, kun ei tarvitse pohtia, että kuka tekee mitäkin ja kuinka paljon, vaan tietää että se oma tuttu hyvä kodinhoitaja on kohta taas täällä ja kotona on siistiä ja mukava elellä, Teija sanoo.


Haluatko kuulla lisää kotisiivouksesta? Ota yhteyttä Stellan asiakaspalveluun numerossa 020 768 9788, keskustele kanssamme chatissa tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@stella.fi.

Tilaa kotisiivous »

Tiesitkö, että Stellan siivouksiin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.