Hyppää pääsisältöön

OmaVero on entistä parempi tapa hoitaa veroasiat

01.11.2019

Näin käytät OmaVeroa – ilmoita vähennykset helposti

 
Suomalaiset ovat tottuneita verkkopankin käyttäjiä, joten Verohallinnon uusi OmaVero-verkkopalvelu on tervetullut uutinen: OmaVeron avulla veroihin liittyvä asiointi verkossa on helpompaa kuin koskaan.

OmaVero tarjoaa esimerkiksi kätevän tavan kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen. Oman verokortin voi päivittää helposti ilmoittamalla vähennyskelpoisista töistä maksetut maksut, jolloin kotitalousvähennyksen hyödyn saa heti eikä vasta verovuoden veronpalautuksissa.

Verokortin päivittämisestä kannattaa katsoa Verohallinnon video:

 

Stellan säännöllisen kotisiivouksen, kotihoidon, lastenhoidon ja arvonlisäverottoman kotipalvelun asiakkaiden kannattaa ilmoittaa jo maksettujen laskujen sijaan kerralla arvio koko vuoden kuluista, sillä silloin verokorttia ei tarvitse päivittää vuoden aikana kuin kerran ja vähennykset näkyvät suurempana nettokuukausipalkkana.

Kotitalousvähennys on 50 %:n verovähennys, jonka voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetettävästä kotitaloustyöstä. Vähennyksen voi tehdä myös omalle vanhemmalleen tai isovanhemmalleen kustannetuista palveluista, joten se tarjoaa lapsille hyvän mahdollisuuden auttaa läheistä elämään sujuvampaa arkea ja onnellisempaa elämää.

Tilaa kotisiivous »

Tiesitkö, että Stellan siivouksiin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.