Hyppää pääsisältöön

Näin pidät tiskiharjan helposti puhtaana

08.06.2018 Ideat

Stellanen vinkki: Näin pidät tiskiharjan helposti puhtaana – tiedätkö kuinka usein harja kannattaa vaihtaa?

 

 
Lettukulhosta saa kyllä kuurattua taas puhtaan ja kauniin uusia leivontahetkiä varten, mutta mitä kannattaa tehdä tiskiharjalle? Tehokkaan tiskarin jäljiltä se näyttää usein niin likaiselta, että harja tekisi mieli heittää kokonaan menemään.

Onneksi sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, vaan harja on helppo saada puhtaaksi.

– Tiskiharjaa ei kannata vaihtaa liian usein, sillä sen voi pestä huoletta astianpesukoneessa muiden tiskien mukana, sanoo Stellan kotisiivouksen Helsingin ja pääkaupunkiseudun palveluesimies Teija Peltomäki.

Mutta kuinka usein harja sitten kannattaa vaihtaa?

– Jos tiskiharja on päivittäisessä käytössä, se kannattaa laittaa pesukoneeseen kerran viikossa ja vaihtaa uuteen kerran kuukaudessa tai kun se alkaa näyttää tarpeeksi käytetyltä.

– Tämäkin on sellainen, jonka hoidamme asiakkaillemme heidän puolestaan. Kun asiakas tilaa meiltä säännöllisen kotisiivouksen, me pidämme huolta myös siitä, että tiskiharja pestään riittävän usein, Teija kertoo.

Stellanen vinkki: Kattila
Stellanen vinkki: Rasva

Valitse sujuvampi arki – tilaa kotisiivous

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.