Hyppää pääsisältöön

6 vinkkiä ikkunoiden pesuun – toivota aurinko tervetulleeksi

03.21.2018 Ideat

Näin peset ikkunasi helposti

Kokosimme kätevät vinkit, joiden avulla peset ikkunasi kirkkaan puhtaiksi ja pääset virkistymään sisään tulvivasta valosta. Jos kuitenkin haluat oikaista ja siirtyä suoraan nautintovaiheeseen, voit myös tilata ikkunanpesun ammattilaiset hoitamaan työt puolestasi.
 

1. Tee riittävästi tilaa pesutyölle

Siirrä kaikki ikkunoiden lähellä olevat sohvat, kukkapöydät ja muut huonekalut pois tieltä, jotta saat ikkunat helposti auki ja voit liikutella niitä vapaasti. Silloin voit pestä kurottelematta vaikeista asennoista tai hankalista paikoista.
 

2. Suojaa lattiat ja puhdista sälekaihtimet

Lattiat on hyvä suojata tippuvalta pesuvedeltä. Suojaamiseen riittää hyvin esimerkiksi pyyhkeet. Jos ikkunoissa on sälekaihtimet, ne kannattaa imuroida harjassuulakkeella tai pyyhkiä ennen pesemisen aloittamista. Myös karmeihin jääneet pölyt kannattaa siistiä ennen pesuhommia.
 

3. Valitse hyvät pesuvälineet

Ikkunoiden pesemiseen tarvitset vettä, pesuaineen ja kunnolliset pesuvälineet. Parhaan pesutuloksen saa ammattikäyttöön tarkoitetulla ikkunapesimellä ja ikkunakuivaimella. Pesuaineista paras on alkoholipohjainen ammattikäyttöön tarkoitettu ikkunanpesuaine. Monen käyttämää käsitiskiainetta emme suosittele, sillä se jättää usein ikkunan pintaan pesuainekalvon. Suojakäsineillä vältät käsien kuivumisen ja helpotat pesutyötä.
 

4. Pese ja kuivaa ikkunat

Koska vesi valuu alaspäin, jokaisen ruudun pesu on syytä aloittaa ikkunan yläreunasta. Lastalla kuivaamisessa yksi suosii vaakavetoja ja toinen pystysuuntaa. Molemmilla kuivaaminen onnistuu. Lasta on hyvä kuivata jokaisen vedon jälkeen. Kun peset ja kuivaat ikkunat huolella, lopputulos on parempi, eikä ikkunaan jää kuivuneita vesivanoja tai tahroja. Lastan kuivaamiseen suosittelemme nukkaamatonta kuituliinaa. Muista kuivata myös karmit, ettei kosteus pääse tekemään ilkeyksiä maalipinnalle.
 

5. Siirrä huonekalut takaisin paikalleen

Ikkunanpesun jälkeen on edessä vielä jumppahetki huonekaluja siirrellessä. Jos tilaat ikkunoidesi pesun Stellalta, pesijämme siirtävät huonekalut aina pois tieltä ja lopuksi takaisin. Et huomaa pesijöiden käyntiä kuin kirkkaan puhtaista ikkunoistasi.
 

6. Nauti auringosta

Puhtaiden ikkunoiden läpi auringosta on helppo nauttia sisälläkin. Onhan kotona jälleen valoisaa! Pesu-urakan jälkeen voit vaikka ottaa kirjan käteen ja asettua nauttimaan hyvästä tarinasta oman kodin suosikkipaikassa.
 

Tilaa ikkunoiden pesu »

Tiesitkö, että Stellan ikkunanpesuihin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saa omassa verotuksessa ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle. Vähennyksen saa verokortilla tai veronpalautuksena. Vähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2400 € henkilöä kohden ja omavastuu 100 €. Suurimman vähennyksen saa, kun vähennyskelpoinen laskutus on vuodessa 5000 €.

Siivousvälineet ja -aineet

Siivousvälineet: Imuri, lattiamoppi, siivousliinoja, wc-harja, tiskiharja/pesusieni ja kylpyhuonepesin/pesuharja.
Siivousaineet: Puhdistusaineet: Yleispuhdistusaine, astianpesuaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja wc:n puhdistusaine.